Eerste indruk Teams in Windows 11

Eerste indruk Teams in Windows 11

21 juli 2021

Onlangs kondigde Microsoft Windows 11 aan. Een belangrijke vernieuwing is dat Microsoft Teams volledig geïntegreerd wordt in Windows! Hoewel Windows 11 nog in preview is, werd op 20 juli door Microsoft de eerste functionaliteit ingeschakeld in Windows 11 die interactie mogelijk maakt.

Hieronder kun je de video bekijken welke de eerste indruk geeft van deze integratie.

Zoals je kunt zien is het helaas alleen mogelijk om een persoonlijke Teams account toe te voegen in de geïntegreerde versie van Teams, dat gaat op termijn ook beschikbaar komen voor de veelgebruikte zakelijke variant. Momenteel is het alleen mogelijk om de chat functie te gebruiken, de vergadering of video bel optie wordt binnen enkele weken verwacht.

Wat mij opviel is dat de integratie eigenlijk al werkt met de 'vernieuwde' Teams basis, volgens mij draait Teams stiekem al als een webapp en hoef je die dus niet iedere keer te updaten als er een nieuwe versie is. Dat betekent ook iets voor de snelheid, dat wordt dan een stuk beter!

We houden de ontwikkeling van Teams en Windows 11 verder in de gaten, mochten er nieuwe ontwikkelingen zijn, dan hoor je dat natuurlijk!

Delen via

De beste ICT leveren, dat doen we niet alleen