phising_1200x628-770x400

Externe afzenders herkennen in Microsoft 365

09 augustus 2021

Lang geleden was het beveiligen van e-mail simpel, je zorgde dat je spamfilter en antivirus scanner bijgewerkt met de laatste definitie bestanden was en daarmee zorgde je dat medewerkers minder last hadden van de vervelende e-mails met exclusieve aanbiedingen en werden e-mails met dubieuze bijlagen nog voordat ze de eindgebruiker zouden bereiken eruit gefilterd.

Met de komst van impersonation e-mails en phishing is het helaas niet meer zo simpel voor eind gebruikers. Internet criminelen maken misbruik van de snelheid waarmee je jouw postvak door probeert te komen.

Met wat enkele tips probeert Microsoft jouw collega's in Outlook te helpen dit soort gevaren wel te herkennen en te voorkomen. Hieronder vind je de belangrijkste;

Externe tag

De eerste manier om medewerkers om e-mails van buiten de organisatie snel te herkennen is het toevoegen van de tag 'Extern' aan ieder bericht welke van buiten de organisatie is verzonden.

Waarschuwing van extern persoon bij bericht

De tweede manier om een medewerker te informeren dat het bericht van buiten de organisatie is verzonden is in een regel net onder het onderwerp van het bericht. Op deze manier kunnen je collega's dus ook weer direct herkennen dat dit dus niet van een collega (intern) vandaan komt.

Afzender e-mailadres van bekend persoon is veranderd

Onlangs is er een laatste optie toegevoegd, Microsoft analyseert je e-mailverkeer en op basis daarvan kunnen ze je een waarschuwing geven dat het afzenderadres van een bekende van jou opeens 'anders' is dan 'anders' ; met andere woorden let op! Op deze manier worden medewerkers verder geholpen in het herkennen van dubieuze e-mails.Onlangs is er een laatste optie toegevoegd, Microsoft analyseert je e-mailverkeer en op basis daarvan kunnen ze je een waarschuwing geven dat het afzenderadres van een bekende van jou opeens 'anders' is dan 'anders' ; met andere woorden let op! Op deze manier worden medewerkers verder geholpen in het herkennen van dubieuze e-mails.

In onderstaande video leg ik de opties verder uit en laat ik ook zien hoe ze eruit komen te zien binnen de lokale versie van Outlook.

Delen via

De beste ICT leveren, dat doen we niet alleen