PROXSYS

Invloed uitoefenen op de microfoons van je deelnemers in Teams

04 november 2020

Herinner jij nog de eerste Teams vergadering met collega's waarbij de eerste 10 minuten iedereen bezig was met het 'voorbereiden' van de teams vergadering? Je hoorde nog even de kinderen op de achtergrond of de koffie lopen, en je collega maar zoeken naar het knopje 'dempen'.. Herkenbaar toch? Het lijkt alweer zo lang geleden maar inmiddels zijn we toch aardig 'ingeburgerd' met een online vergadering.

Enfin, hoe fijn Teams ook is, soms is het wel irritant dat als je een interactieve sessie wilt houden je toch stiekem zoekt naar een oplossing dat je de deelnemers kunt dempen, standaard. Daarmee kunnen ze luisteren en als ze dan wat willen zeggen, de presentator het dempen kan opheffen, niet waar?

Eerst was er het handje omhoog 🖐 dat je als deelnemer iets wilde zeggen. Nu is er het dempen 'standaard aan' knopje in Teams en die werken heel goed samen :-).

Het werkt zo.

Stap1 - Ga naar de eigenschappen van je vergadering die je kunt raadplegen in je Outlook of Teams vergadering. Kies in het scherm voor 'Opties voor vergadering'.

Stap 2 - Er wordt nu een pagina geopend waarin je de opties van de vergadering kunt terugvinden. Van het omzeilen van de lobby tot aan het dempen van je deelnemers! Wanneer je in het scherm bij 'Deelnemers toestaan het dempen op te heffen' de optie op 'Ja' zet kunnen deelnemers de microfoon aan hun zijde weer inschakelen. Dat kan soms heel irritant zijn, dus als je dit wilt voorkomen zet je dus de optie op 'Nee'.

Kies vervolgens op 'Opslaan' en de instelling voor deze vergadering is opgeslagen.

Wanneer nu de Teams vergadering start, zijn de presentatoren en organisatoren de enige die dus direct kunnen praten (de microfoon van hen staat standaard 'aan'). De presentatoren en organisatoren van de meeting kunnen vervolgens het dempen opheffen wanneer zij dat nodig vinden, bijvoorbeeld wanneer een deelnemer het handje omhoog 🖐 steekt.

Zo wordt die interactieve Teams vergadering weer wat rustiger zonder dat er iemand nog moet zoeken naar een 'dempen' knop van zijn microfoon of die vervelende echo van een systeem waarvan de audio niet helemaal lekker is.

Enne, vergeet niet om de deelnemers even de 'huisregel' door te geven : als je wat wilt vragen, doe je een handje omhoog! Zaak is dan natuurlijk wel dat de presentator of organisator wel dit opvolgt maar dat spreekt voor zich!

Delen via

De beste ICT leveren, dat doen we niet alleen