Microsoft-Teams-Skype-Integration

Skype contacten benaderen vanuit Teams

17 juni 2020

We gaan even terug in de tijd.. In 2011 kocht Microsoft het succesvolle Skype op (voor een slordige 8,5 miljard dollar) omdat ze een visie hadden om mensen te verbinden. Nu, 9 jaar later, is Skype nog steeds een veelgebruikte toepassing. Veel organisaties werken inmiddels met Teams maar Skype wordt nog steeds door veel personen ook nog los gebruikt. Er is lang over gesproken maar Microsoft heeft nu eindelijk de twee omgevingen, Skype en Teams, aan elkaar gekoppeld! Die overname is dus zeker ergens goed voor geweest 😁.

In dit artikel leg ik je uit hoe je vanuit Teams met een Skype contact kan bellen, chatten of video bellen.

Stap 1 - Ga in Teams naar 'Chat'

Stap 2 - Start een nieuw chat gesprek en voer bij 'Naam' of 'e-mailadres' de Skype naam in van de persoon waarmee je contact wilt leggen.

Stap 3 - Wanneer je de naam intypt wordt op de achtergrond in het 'externe' adresboek van Microsoft gekeken en gecontroleerd of de persoon in Skype beschikbaar is. Zodra de persoon herkend is, wordt het chat gesprek aangepast met de naam van de persoon en ontstaat er naast de persoon ook het bekende Skype logo.

Een voorbeeld van een Skype gebruiker in Teams vind je hierboven.

Je kunt via de functionaliteit nu dus vanuit Teams bellen / videobellen en chatten met Skype personen. En de Skype gebruiker kan jou dus gewoon benaderen terwijl jij gewoon met Teams werkt. Super gaaf toch?

De functie staat standaard aan. Wil je als organisatie dit blokkeren? Dat kan, de Teams beheerder kan deze functie desgewenst uitschakelen of voor enkelen inschakelen.

Delen via

De beste ICT leveren, dat doen we niet alleen