PROXSYS

Wachtwoorden overal beschikbaar met Edge

03 mei 2021

Met Microsoft Edge en een Microsoft account is het eenvoudig om je wachtwoorden overal veilig op te slaan. Geen notitieblaadjes of Word bestanden met wachtwoorden maar netjes opgeslagen in jouw browser, beveiligd natuurlijk!

Wist je dat je binnen Microsoft Edge jouw eigen Microsoft 365 account kan toevoegen om allerlei zaken te synchroniseren? Zo stel je je favorieten, bladwijzers, collecties, eigen instellingen maar ook je wachtwoorden veilig en zorg je er voor dat je deze niet meer kan kwijtraken. Ga je op een andere computer werken, of op een extra werkplek, dan log je daar simpelweg ook even in op binnen de Edge browser en alle zaken worden voor jouw beschikbaar.

Het inschakelen van de synchronisatie is eigenlijk erg gemakkelijk, door onderstaande stappen te volgen kan jij de synchronisatie inschakelen en vanaf dat moment zit je gebakken.

Stap 1 - Klik in Edge op de 3 puntjes rechts bovenin (...)

Stap 2 - Klik nu op 'Instellingen'

Stap 3 - Klik op 'Profiel toevoegen'

Stap 4 - Volg de stappen in het scherm

Nadat je profiel is toegevoegd kan je aangeven welke items je wilt synchroniseren, zorg in iedergeval dat 'wachtwoorden' is ingeschakeld zodat je overal de beschikking hebt tot je wachtwoorden die zijn opgeslagen in Edge.

Wanneer je op een andere computer bovenstaande stappen herhaalt, zul je merken dat je overal dezelfde gegevens kunt benaderen en dus niets meer kwijtraakt. Super makkelijk!

En het toffe is, momenteel nog in preview, maar binnenkort kan je ook je Microsoft 365 koppelen aan 'wachtwoorden invullen' voor mobiele apparaten. Ken je Lastpass? Dat is een een onlinewachtwoord kluis waarmee je dus overal de beschikking krijgt tot je wachtwoorden. Met de applicatie Authenticator wordt het straks mogelijk om je Microsoft school of werk account ook te koppelen aan automatisch invullen, waardoor je ook op je mobiele apparaten automatisch de beschikking hebt tot al jouw wachtwoorden. Dat zou betekenen dat je geen wachtwoord kluis hoeft af te nemen omdat alles dan gesynchroniseerd kan worden met Edge. Deel je wachtwoorden met collega's dan is dit vooralsnog niet mogelijk, dus als je dat wilt gebruiken dan ben je nog steeds toegewezen aan Edge. Maar het is goed om te zien dat Microsoft aan de andere kant wel werkt om te zorgen dat jouw wachtwoorden overal in sync raken en stiekem denk ik dat Microsoft ook later wel een deeloptie gaat aanbieden. Enfin, nu eerst even wachten totdat de mogelijkheid van aanvullen van wachtwoorden voor iOS en Android ook beschikbaar komen voor Microsoft 365 werk en school accounts. Wil je de functie nu al testen? Dan moet je dus een persoonlijke Microsoft account gebruiken, dat werkt op zich prima maar de meeste mensen gebruiken voor hun werk een werk of school account dus veel mensen moeten nog even geduld hebben.

Delen via

De beste ICT leveren, dat doen we niet alleen