Thuiswerken (1)

Thuiswerk scenarios tijdens Corona

14 maart 2020

Door de uitbraak van het coronavirus wordt heel Nederland verzocht om, waar dat kan, thuis te werken. Dat vergt natuurlijk enige aanpassing. Zowel van de bedrijven als van de werknemers. Een goede omgeving om thuis te werken, zowel online als offline, is belangrijk om ook vanuit huis productief te kunnen samenwerken.

Moderne Werkplek met Office 365
Met een moderne werkplek waarbij het werkproces voornamelijk plaatsvindt in Office 365 heb je altijd toegang tot belangrijke documenten in SharePoint en kun je met een druk op de knop via Teams overleggen met collega’s. Op zoek naar een handleiding voor de basis principes van Teams? Klik dan hier voor de handleiding!

Ook overleg met klanten en het delen van bestanden is met de moderne werkplek niet locatie gebonden. Met Cisco Anyconnect VPN client maak je verbinding met de applicatie server. Zo heb je zowel op de zaak als thuis toegang tot bedrijfsapplicaties zoals Syntess, Exact Globe of andere ERP-systemen.

Zakelijke omgeving gewoon thuis gebruiken
Werk je met een online werkplek op je werk? Vanaf je privé computer zet je in een handomdraai een verbinding naar de online werkplek op. Klik hier voor de handleiding

Zakelijke PC "overnemen" vanaf afstand.
Je kunt ook je zakelijke omgeving beschikbaar maken door het "aan" laten staan van je PC en deze met behulp van Remote Desktop over te nemen. In een paar stappen klik je dit in elkaar en kan je vanaf je thuiscomputer 'gewoon' inloggen op je werk computer.
Klik hier voor de handleiding.

Zakelijke PC mee naar huis nemen
Als de bovenstaande tips voor jou geen optie zijn, dan is het mee naar huis nemen van de fysieke werkplek de volgende stap. Dat is met een laptop natuurlijk geen probleem maar met een PC op de zaak al een grotere uitdaging maar als je de stappen van onze handleiding doorloopt zou het je ook moeten gaan lukken. Klik hier voor de handleiding.

Telefoon van je werk mee naar huis?
Heb je een vast toestel op je werk en wil je bereikbaar blijven voor je klanten? In veel gevallen kan je het toestel ook thuis gebruiken. Benieuwd naar de mogelijkheden? Check dan even deze handleiding!

Delen via

De beste ICT leveren, dat doen we niet alleen